petak, 4. travnja 2008.

Engleska

Dana 21.1.'07. godine šest učenika JU OŠ "Brčanska malta" krenulo je na put za kojeg kažu da će ga uvjek pamtiti. "Put kojim smo izgradili nova prijateljstva" to su bile njihove riječi.
ovo je pismo jedne učenice koja je bila dio toga:

Iz Tuzle smo krenuli u pola četiri da bi dva sata prije bili u Zagrebu na čekiranju. Svi smo bili uzbudeni, pa malo i zaprepesteni sta ce biti kada tamo odemo i kako cemo izdrzati. Svi smo bili i na neki nacin i sretni.

Stigli smo na aerodromu Zagreb u osam sati. Poletili smo u deset sati. Bili nam je veoma zao sto sto odlazimo iz svoje zemlje.

Osjetili smo kopno poslije dva sata letenja u avionu. Sletili smo u Londonsku aerodrom Luton. Tu smo upoznali dviju nastavnice, nas. Lindu i nas. Cook koju su nas lijepo docekale. I tako smo nastavili put za Nottingham.
Nastavnici su bili veoma iznenadenji nasim znanjem engleskog jezika. Dobili smo i puno poklona od skole. Osli smo u posjetu u historijski grad Lincoln, gdje smo bili u mnogim mracnim zatvorima i kulama. Ali ipak bilo je zabavno . Isli smo i u pozoriste i gledali romanticne filmove i drame, koji su nas dirnuli. Isli smo i jedni do drugih i zabavljali se. Bili su veoma zabavni i dobri nasi prijatelji koji su nam pomogli da se osjecamo kao da smo kod kuce.U petak smo imali mali pidžama party, koji je nas je malo razveselio i koji nas je vise zbližio sa nasim prijateljima. Nadamo se da ce nam i oni doci i da ce im se svidjeti u Bosni.

Ovdje možete da pogledate spot sa slikama iz engleske sa njihovim i našim učenicima


ovu grupu učenika je vodila naša nastavnica engleskog jezika Lejla Šabanović u pratnji naše pedagogice Mevlide Nurkanović.

Toj grupi učenika pripadali su:

Hodžić Damir
Hadžić Amra
Tadić ivona
Sijerčić Berina
Šahinpašić Jasmina
Hasanović Azra

To su učenici sadašnjeg 8-a i 8-b razreda

Hvala.
Lejla Zonić