subota, 5. travnja 2008.

Eksurzija osmih razreda u Mađarsku i Slovačku
























Učenici osmih razreda OŠ "Brčanka Malta", koji su proglašavani kao dva najbolja odjeljenja od petog razreda do sada, zaslugom su dobili neuobičajenu maturantsku ekskurziju za "osnovce" Tuzla-Bratislava-Šiofok-Budimpešta.
Očekivao ih je susret sa nepoznatim. Za njih je na ovom putu sve bilo drugačije. Susret sa mnogim gradovima u ranim jutarnjim, ili kasnim večernjim satima, upoznavanje njihovih građevina, kultura i legendi, donio je učenicima niz do tada nepoznatih zadovoljstava, kazala je Almira Hadžihrustić, profesorica bosanskog jezika i zazredni starješina jednog od razreda OŠ "Brčanska Malta".
Razgovorom sa učenicima primjetili smo velika oduševljenja i iskustva koja su donijeli sa ekskurzije.
Zasluga za ovo dječije iskustvo pripada direktoru ove škole Hećimović Husejnu koji je akođer i razredni starješina drugog odjeljenja malih maturanata.
Škola je po prvi put u toku svog tridesetogodišnjeg postojanja napravila iskorak i dovela zaslužne osnovce van granica BiH. to je bila nagrada učenicima za njihov trud jer su bili dva najbolja odjeljenja od samog početka školovanja. Da su nablolji potvrdili su i na ekskurziji , jer nismo imali nikakvih problema sa njima, kazao je Hećimović.


Hvala.



Zonić Lejla